slideshow slideshow slideshow slideshow

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma

USA DAY programsorozatához kapcsolódóan

képzőművészeti pályázatot és

quiz versenyt hirdet

az általános iskolák 7-8. évfolyamos tanulói számára;


Fontosnak tartjuk, hogy az ifjúság érdeklődő, nyitott szemléletmóddal és gondolkodással tekintsen a nagybetűs Élet felé. Úgy gondoljuk, hogy ehhez hozzátartozik a saját kultúránk és értékeink ismeretén túl, máshol élő embertársaink kultúrájának és értékeinek a megismerése egyaránt. Ennek jegyében ápolunk több külföldi iskolával is testvérkapcsolatot. A USA DAY programsorozat keretein belül az amerikai kultúrára, szokásokra és értékekre szeretnénk a diákság figyelmét irányítani, ezért rajzpályázatunk és quiz versenyünk témája is ezt célozza.


A jelentkezési lapot elektronikus formában a következő e-mail címre kérjük elküldeni:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NEVEZÉSI DÍJ NINCS!


Kategóriák: (A pályázók mindkét kategóriában indulhatnak.)


I.Képzőművészeti pályázat


Ha tudsz olyan érdekességről, hallottál valamilyen különleges vagy kiemelkedő eseményről, amely kifejezetten Amerika nevéhez köthető bármilyen témával kapcsolatban, akkor arra kérünk, hogy ragadj ceruzát vagy ecsetet és alkoss.

A kép témája lehet bármi, legyen az USA kulturális életének bármely területéből kiemelt alkotás (zene, irodalom, építészet, képzőművészet stb.), történelmi esemény vagy akár sporttal, életérzéssel, autókkal kapcsolatos vagy, bármi ami Neked vagy Szerinted fontos része USA-nek és szeretnéd, hogy az mások számára is ismert tény legyen.

A kép mérete legyen A/3-as, a technikai megkötés pedig csak annyi, hogy színes (!) legyen.

A pályaművek eljuttathatóak postai úton, (Czidor Ágnes Tanárnő 3950 Sárospatak, Rákóczi út 1. A borítékra írjátok rá: Képzőművészeti pályázat) vagy leadható a gimnázium portáján (hétköznap 07-15-ig). Mindkét esetben írjátok rá a kép hátuljára a neveteket, iskolátokat, valamint osztályotokat.

Jelentkezési határidő: 2012. október 4.

Beküldési határidő: 2012. október 8.

A pályaművek elkészítéséhez jó alkotókedvet kívánunk!


II.Quiz verseny

 

Olyan 3-4 fős csapatok jelentkezését várjuk, akik próbára tennék tudásukat az amerikai kultúrával kapcsolatban (sport (Olimpic Games, NBA, NHL, NFL), movies (Twilight, Forrest Gump, Grease, Star Wars), music (Elvis Presley, Madonna, Rihanna, Eminem), technology (Apple, Microsoft, Blizzard Entertainment, EA GAMES). Forrás: WIKIPEDIA the free encyclopedia.

A jelentkezőknek egy angol nyelvű tesztet kell kitölteniük a helyszínen.

 

Jelentkezési határidő: 2012. október 4.

 

A verseny időpontja: 2012. október 12. 9.00 – 9.30

 

A verseny helye: Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma

 

 

Eredményhirdetés, díjak

 

A képzőművészeti pályázat és a quiz verseny eredményhirdetése és díjazása 2012. október 12-én lesz, az USA Day nyitóünnepségén a Sárospataki Református Gimnáziumban.

 

A képzőművészeti pályázaton és a quiz versenyen szereplő diákok részt vesznek az egész napos program sorozaton melynek részét képezi egy találkozó az amerikai konzulátus képviselőivel, részvétel a diplomaták előadásain és számos látványos és érdekes program a gimnázium szervezésében. Minden résztvevőt vendégül látunk ebédre. A további programokról részletes leírását a jelentkezést követően küldünk.


A jelentkezési lap INNEN tölthető le!

 

 

Sárospatak, 2012-09-13.

Szatmáriné Tóth-Pál
Ildikó (igazgató)
Kiss Norbert (munkaközösség vezető)