slideshow slideshow slideshow slideshow

Tisztelt Iskolaigazgatók, Pedagógusok!

Kovács Dóra vagyok, egy nemzetközi ifjúsági szervezetnél dolgozom Kaposváron és Budapesten.
2011. nyarán résztvevője voltam az ún. Youth Leadership Program with Central Europe elnevezésű programnak, mely ugyanúgy a USA State Department által szponzorált program, akárcsak a Fulbright vagy más ismert amerikai ösztöndíjprogramok. 

Egy ifjúsági vezető képzésen (Youth Leadership With Central Europe) vehet részt Szlovákiából, Szerbiából, Szlovéniából és Magyarországról 10-10 diák, 16-18 éves és két vezető (25-40 éves). 2011-ben  volt az első alkalom, hogy elindították ezt a programot, akkor én voltam az egyik vezető, most pedig engem ért a megtiszteltetés, hogy a 2012-es program magyarországi koordinátora lehetek.

Amit a program kínál:

-1 hónapos vezetői ösztöndíjprogram az Egyesült Államokban 2012 júliusában
- alumni szeminárium Belgrádban, Szerbiában 2012 augusztusában
- 4 nap magyarországi látogatása az amerikai fiataloknak 2012 augusztusában

A program teljes egészében az Amerikai Állam által szponzorált, tehát a résztvevőknek teljesen ingyenes.

Az Amerikai Nagykövetséggel együtt dolgozunk és majd közösen fogjuk kiválasztani a diákokat és a vezetőket, a jelentkezés két fordulós lesz, először egy írásbeli jelentkezést kell elküldeni, majd egy szóbeli interjú lesz a Nagykövetségen.

Amiben az Önök segítségét szeretném kérni, az a program  minél szélesebb körben való terjesztése lenne. Biztos vagyok benne, hogy Önöknél rengeteg ambiciózus fiatal fordul meg lehetőségek után kutatva. Igaz, hogy ez "csak" egy egyhónapos program, de gondolom Önnek nem is kell mondanom, hogy ez is mekkora lehetőség.

 

A programszervezők kérésére idén szeretnénk, ha a tíz kiválasztott diák közül lenne roma származású is.

 Mellékletben elküldöm a jelentkezési anyagokat és egy plakátot is.
Természetesen bármilyen további kérdésre nagyon szívesen válaszolok, sőt, készséggel tartok akár egy előadást is, ha esetleg igényt tartanak rá.
Kérem, ha ismeretségükben tudnak olyan intézményekről, ifjúsági központokról, iskolákról, akiket szintén érdekelhet, tegyék meg, hogy továbbküldik ezt az emailt, hogy minél több fiatal hallhasson erről a lehetőségről.

 

Segítségüket előre is köszönöm,


üdvözlettel,
Kovács Dóra

Letöltés

--
Dóra Kovács
YLPCE Hungarian coordinator

Compass Egyesület
Kaposvár,
Pf. 59.
7406
HUNGARY
00 36 20 477 90 58
www.compass-youth.org /USA csereprogram